Szakképzés

FELVÉTELI INFORMÁCIÓK AZ INDÍTANDÓ SZAKKÉPZÉSI OSZTÁLYOKHOZ
A 2019/2020. tanévben (szeptembertől):

 • nappali tagozaton:
  • gyakorló ápoló (OKJ 54 723 02) felvehető létszám 68 fő.
  • ápoló (OKJ 55 723 01 ) felvehető létszám 34 fő
 • esti tagozaton:
  • gyakorló ápoló (OKJ 54 723 02) felvehető létszám 34 fő,
  • ápoló (OKJ 55 723 01) felvehető létszám 34 fő,
  • fizioterápiás asszisztens (OKJ 54 725 03), felvehető létszám 17 fő,

Tanulmányi idő valamennyi szakképesítésben: 2 év, aminek végén a képzések komplex szakmai vizsgával zárulnak. A sikeres szakmai vizsga után a tanulók emelt középfokú végzettséget igazoló OKJ bizonyítványt kapnak. A két éves képzés befejezése után iskolánkban lehetőség van Ápoló szakon a tanulmányok folytatására, emeltszintű szakképesítés-ráépülés megszerzésére: a Gyakorló ápoló szakképesítés megszerzése után +1 év ráképzéssel Ápoló (OKJ: 55 723 01) végzettséget lehet szerezni.

Amit kínálunk: magas színvonalú, minőségi képzés. Az elméleti képzés a máig szép, kulturált környezetet biztosító intézményünk korszerű, jól felszerelt demonstrációs- és előadótermeiben folyik. Az oktatást folyamatosan bővülő, modern szemléltető- és demonstrációs eszközpark, valamint korszerű informatikai és oktatástechnikai eszközök segítik. Oktatóink sokoldalú, jól felkészült, magas színvonalú szakmai ismeretekkel és többéves gyakorlattal rendelkező szakemberek. A felkészülést segíti az iskola jól felszerelt könyvtára, nyelvi laboratóriuma, valamint informatikai szaktantermei.

A képzés befejezése után: A növekvő munkaerő-piaci igény jó lehetőséget biztosít az iskola befejezése utáni munkába álláshoz. A megszerzett ismeretek, készségek jó alapot biztosítanak tanulóinknak, hogy sikeresen folytathassák tanulmányaikat a felsőoktatás rendszerében. A kiadott szakképesítést igazoló bizonyítványokat az EU valamennyi tagállamában elfogadják.

 

FELVÉTELI INFORMÁCIÓK – NAPPALI KÉPZÉS

A képzések az Országos Képzési Jegyzékben szereplő emelt szintű szakképesítés, illetve emelt szintű szakképesítés-ráépülés megszerzésére készítenek fel.

 • A képzések ingyenesek.
 • Szakképesítéssel rendelkezők nappali képzésbe nem jelentkezhetnek.
 • Felvételi korhatár: 22. életév, fiúk és lányok egyaránt jelentkezhetnek. Vidéki lányok számára kollégiumi elhelyezést biztosítunk.
 • A nyári összefüggő szakmai gyakorlat idejére tanulóink anyagi juttatásban részesülnek.
 • A gyakorló ápoló képzés nappali tagozatán a tanulók egyrészt pályaválasztást támogató ösztöndíj programban vehetnek részt (összege: 40.000 Ft is lehet), másrészt a második évfolyamon a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjban is részesülhetnek tanulmányi eredményeik függvényében. (20.000–50.000 Ft).

A beiskolázás feltétele:

 • érettségi bizonyítvány,
 • egészségügyi alkalmasság.

Felvételi vizsga nincs, felvételi elbeszélgetést tartunk.

A felvétel elbírálása: a szakképző évfolyamokra történő felvételt, az érettségi vizsga eredményei alapján és az alkalmassági elbeszélgetés során állapítjuk meg súlyozott átlaggal. Az érettségi tantárgyak eredményeinek összege kétszeres súllyal, az alkalmassági elbeszélgetés egyszeres súllyal számít be a felvételi eredménybe. Az alkalmassági elbeszélgetésen a kommunikációs készségekre 10 pontot, az általános tájékozottságra 10 pontot lehet szerezni. Pontazonosság esetén az érettségi eredmények közül a magyar érettségi jegye a meghatározó.

A jelentkezés módja: az iskola által kiadott jelentkezési lapon történik (beszerezhető lesz az iskolában személyesen, vagy letölthető ide kattintva)
A jelentkezési határidő: 2019. március 1., pótjelentkezés: 2019. augusztus 5.

Nyílt nap: 2019. január 10-én 8 órától
Szakképzési pályaválasztási tájékoztató 2019. február 13-án, szerdán, 15 órától.

További részletek ide kattintva elérhetőek…

 

FELVÉTELI INFORMÁCIÓK – ESTI KÉPZÉS

Képzési idő: 2 év – heti 2 elméleti tanítási nap + területi gyakorlat egyéni ütemezés szerint, az iskola szervezésében.

Felvétel feltétele:

 • érettségi bizonyítvány
 • egészségügyi alkalmasság
 • felvételi korhatár nincs.

A korábban iskolarendszerben megszerzett két szakképesítéssel rendelkezők esetében tandíj fizetési kötelezettség van.
Jelentkezés módja: Az iskola által kiadott jelentkezési lapon történik (beszerezhető lesz az iskolában személyesen, vagy letölthető ide kattintva)
Jelentkezési határidő: 2019. április 15.

További részletek ide kattintva elérhetőek…