30

 

JUBILEUMI RENDEZVÉNYEINK
A gálaműsor fényképei: az iskola Flickr fotótárhelyén a “Gála – 2017” albumban
A gálaműsor videófelvételei: az iskola Youtube csatornáján
A Zays Hét rendezvényeinek fényképei:az iskola Flickr fotótárhelyén a “Zays Hét 2017” albumban

“A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma idén ünnepli a 30. születésnapját. Iskolánk november 30-án (csütörtökön) tartotta a 30 éves jubileumi rendezvényeink legszebb eseményét, a gála műsort! A Zay diákjai, dolgozói, öregdiákjai bemutathatták, hogy miben is kiemelkedőek.
4. éve vagyok a Zay tanulója. Eddigi éveim alatt rengeteg elgondolkodtató, különleges programon vettem részt, melyek segítségével másképpen látom a világot. De a gála más! A gála mindenkiért volt, aki kötődik ehhez a nagy családhoz, melynek rövid nevét csak úgy ismerhetjük, ZAY. Ez a monumentális esemény az eddigi tapasztalataim szerint a legkülönlegesebb esemény volt, melyre a diákokon, volt diákokon kívül még sokan kíváncsiak voltak, és eljöttek megnézni. Láthattunk többek között kiemelkedő ügyességgel megkoreografál táncot, jelbeszéddel előadott dalt, melynek hatására mindenki szívébe melegség költözött. Megismerhettük iskolánk volt diákjának, Demeter Richárd egyedülálló divattervező munkásságát, és remekműveit (melyeket sajnos csak videón tudtunk megtekinteni). Hallhattunk megható verseket, dalokat, volt diákok videó-üzenetéből humorosan összevágott filmet. Egy előadás erejéig úgy bulizhattunk, mintha egy zenei fesztiválon lennénk, így többen táncra is perdültek. Hallhattunk egy gyönyörű fuvola, és egy zongora előadást. Aztán egy vicces kabaré következett, melyet iskolánk két tanára és egy tanulója adott elő. A gála zárásaként a tanárok táncát tekinthettük meg, akik produkciójuk végén mindenkit felkértek táncolni, még emlékezetesebbé téve a pillanatot. Mint egy igazi születésnap végén, a torta sem maradhatott el, amit mindenki nagy élvezettel fogyaszthatott el.
A ZAY ÉRTÜNK van! Elsősorban a DIÁKOKÉRT (akik bármilyen gonddal fordulhatnak szeretett tanáraikhoz, és iskolánk dolgozóihoz), a DOLGOZÓKÉRT, és MINDENKIÉRT, akinek szüksége van rá. Ezt mi sem bizonyíthatta be jobban, mint a gála műsorunk. Ez a ZAY! Egy hely, ahol tanulhatunk, és minden kérdésünkre választ kapunk. Egy hely, ahol önfeledten jól érezhetjük magunkat. És egy hely, ahol tudjuk, egy megértő, és szerető közösség tagjai lehetünk! Szeretném iskolatársaim és a magam nevében megköszönni a szereplőknek, a konferálónak, a szervezőknek ezt a felejthetetlen délutánt!”
Szikszai Vivien, 12.a osztályos tanuló

2017. november 13., HÉTFŐ
13.00 Ünnepélyes megnyitó | Zay-díj átadása | Zay Pályázat eredményhirdetése
Aula
14.00 Életképek fotókiállítás
Könyvtár
14.30 Nyugdíjas találkozó
Kollégiumi társalgó
2017. november 14., KEDD
9.00 Gyöngyvásár
Aula
14.30 Sclerosis multiplex, az ezer arcú kór
Bura Bettina
Anatómia előadó
14.30 Megidézni a múltat
Márton Béla paleoradiológus – csontvázkutató
Anatómia előadó
2017. november 15., SZERDA
8.00-11.30 Nyílt nap
10.00 Tájékoztató előadás szülők részére
Anatómia előadó
14.00 ÉLETKEdv – Szeretni és szeretve lenni
Lippai Marianna motivációs előadó
Aula
2017. november 16., CSÜTÖRTÖK
14.15 EZ BIZONY HÁBORÚ! – LAN-party
Aula
14.30 Nyertes Zay-s pályaművek előadása
Anatómia előadó
15.00 Láss másképpen – érzékenyítő program
FIFOT Egyesület
Könyvtár
2017. november 17., PÉNTEK
8.45 Mérésekkel az egészségért | szűrővizsgálatok végzése
Aula
9.00-13.00 Adj vért, mert életet adsz!
Klub
2017. november 30., CSÜTÖRTÖK
15.00 Gálaműsor
2017. december 7., CSÜTÖRTÖK
13.00 Hogyan lehetnénk boldogok?
Dr. Pilling János – egyetemi docens
SOTE Magatartástudományi Intézet
Aula