Csak a Zay! – Elsősegély verseny

2017. április 29-én két Zay-s csapat érkezett a Kossuthban megrendezett Magyar Vöröskereszt által meghirdetett területi elsősegély versenyre. De mi az, hogy megérkeztek? A felnőtt és az ifjúsági kategória is az első helyen végzett, +Vöröskereszt különdíj a “nagyoknak”, kiemelt dicséret a “kicsiknek”, így megnyitották számukra az utat a megyei fordulóra.

Csk: Balogh Veronika Boglárka (11.c)
Magyar Regina (13.b
gyak.mentőápoló)
Csercsa Sándor (13.b)
Balogh Sándor (13.b)
Bakó András (13.b)

Ifjúsági kategória megyei 2. hely
Csk: Agócs Zsuzsa (10.c)
Molnár Brigitta (10.c)
Kardos Dóra (10.c)
Lazók Alexandra (11.b)
Krámos Krisztina (11.b)

Úgy hiszem, ekkor jött csak igazán az izgalom. “Már csak két hét van a megyeiig.” A két korosztály csapata rengeteget készült együtt, hol ellátók, hol imitátorok voltak. Május 12-én buszba ültek és Mándokra utaztak, a megyei fordulóra. A csapatok itt is elképesztően jól teljesítettek: Felnőtt kategória megyei 1. hely +ORFK különdíj és szeptemberben IRÁNY AZ ORSZÁGOS!

Felkészítő tanár: Vitál Andrásné… Köszönjük neki a felkészítésbe fektetett időt, kitartó munkát és a felejthetetlen élményeket! Végül hozzá kell tennem azt, hogy az ifinek ugyan nem sikerült elhozni az első helyet, de amikor felléptek a színpadra, a “szép volt Zay” skandálás a többi Zay-stól és a tapsvihar mindent kárpótolt. Na igen.. csak a ZAY!