Tudományos Napon remekeltek a zaysok

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) XV. Tudományos Napja került megrendezésre november 22-én Nyíregyházán, melynek a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara adott otthont. A rendezvényen a megye egészségügyi szakdolgozói, az egészségügyi intézmények orvos-szakmai és ápolás-szakmai vezetői/képviselői, a kormányhivatal vezető ápolója, a MESZK országos és területi képviselete vett részt, valamint Vargáné Nemes Ildikó igazgatónő is a meghívottak között foglalt helyet. Immár hagyományosan iskolánkból két előadás került a kiváló szakmai programok sorába.


Reményi Tímea 2/14.A gyakorló ápoló szakos tanuló a „Bach-virágterápia, mint hollisztikus gyógymód” címmel tartott prezentációt, mely az Országos Egészségügyi és Szociális Tudományos Diákkonferencián is a MESZK különdíjában részesült. Timi magával ragadó személyisége, a kiváló témaválasztása, és a szemléletes előadásmódja nagy sikert aratott ismét az hallgatóság körében.
A délutáni szekcióban „A sokszínű só. A sóterápia, mint természetes gyógymód” címmel Kósa Andrea és Kósa Zsófia 12.b. osztályos tanulók állhattak a nagyközönség elé. Ők a 2019-es évben az OESZTDK-n 1. helyezést értek el.
Határozott, rutinos előadókként a szervezők és az üléselnökök nagy megelégedéssel köszöntötték őket a szakdolgozók körében és köszönték meg a magas szakmai tartalommal és igényes diasorozattal színesített előadásukat.
A rendezvényen több, mint 400 fő vett részt. Külön megtiszteltetés, hogy a jövő évben megrendezésre kerülő Tudományos Napon a szervezők ismét számítanak iskolánk tanulóinak előadói tevékenységére.
Felkészítő tanár: Illés Ilona tanárnő.