Szavalóverseny és esszéíró pályázat

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum 5. alkalommal adott lehetőséget és teret a humán tantárgyak iránt is érdeklődő, tehetségüket megmutatni vágyó fiataloknak. Idén, ahogy a tavalyi évben is, a mi iskolánk szervezte és bonyolította a versenyt. Az „Én nem vagyok magyar?” elnevezésű hagyományőrző esszéíró pályázat és szavalóverseny azzal a céllal jött létre 2015-ben, hogy évente egy alkalommal a szakképző iskolák tanulói összemérhessék tudásukat, versenyre kelljenek egymással, bizonyítván, hogy a jövő informatikusai, kereskedői, gépészei vagy mentősei is érdeklődhetnek a szép versek, történelmünk, kultúránk, hagyományaink iránt.
A verseny egyben gálaműsor is volt, amelynek műsorait az Inczédy György Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, valamint iskolánk diákjai szolgáltatták. Az idei fő téma a „Háború és béke” az I. világháború befejezésének 100 éves évfordulójára emlékezve. A szavalóverseny minden eddiginél magasabb színvonalú volt: összesen 15 diák szavalt háborús verset. A győztes Peres Máté, az Inczédy 10-es tanulója. Az esszéíró versenyre 33 diák jelentkezett. Az első helyezett Tóth Fanni, az ÉVISZ diákja. Mi idén 5 kilencedikes diákkal indultunk, közülük Balogh Péter 9.C osztályos tanuló nyerte el a zsűri különdíját a nagyszerű orgánummal, artikulációval előadott szavalatával.
A verseny szervezői: Hegedűs Renáta magyar nyelv és irodalom szakos tanár, szaktanácsadó, valamint Szegedi Józsefné, az Inczédy történelem-angol nyelv szakos tanára, innovatív mesterpedagógus.
A teljes galéria elérhető ide kattintva, vagy a fenti képre…