Gloria Victis 2019

 

Október 21-23. között lehetőségünk nyílt Budapesten eltölteni 2 napot (és fél órát) a Rákóczi Szövetség által szervezett Gloria Victis elnevezésű verseny keretein belül, amely idén II. Rákóczi Ferencről és koráról szólt. Az első forduló még tavasszal volt, amikor egy feladatsort kellett megoldanunk. Az eredmények alapján 60 csapat juthatott tovább a második fordulóra, nekünk sikerült elérni a 3. helyet, de csak 2 ponttal maradtunk le az elsőktől.
A második fordulóra szeptember második hetétől kezdve készültünk, Simon Miklós tanár úr irányításával. Október 21-én hétfő délután érkeztünk meg a szállodába, ahol már kisebb ajándékcsomaggal vártak minket. Este élvezhettük Nagy Csaba tárogatóművész előadását, ráadásul VIP+ helyekről. Kedden került sor az írásbeli dolgozat megírására a Műegyetemen, majd utána részt vettünk a fáklyás felvonuláson, mely során jól esett 3000 fiatal szívdobbanását egy helyen érezni. Még el tudtunk menni a Gellért-hegyre is és megtekinthettük Budapest gyönyörű fényeit.
Szerdán került sor a szóbeli részére a versenynek, amelyet a Műegyetem dísztermében szerveztek meg. Sajnos nem kerültünk be a legjobb tíz közé, de így is felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk és tértünk haza.
A csapat tagjai a 10. C osztályból: Csele Dorina, Hegedűs Rebeka és Tóth Pauletta.

További képek elérhetőek a fenti képre vagy ide kattintva…