OSZTV siker

Az emberi erőforrások minisztere a 2018/2019. tanévben az 55 723 01 OKJ azonosító számú Ápoló szakképesítés-ráépülés megszerzésére irányuló, nappali, vagy esti munkarendű iskolai rendszerű képzésben résztvevő tanulók számára hirdetett országos szakmai tanulmányi versenyt (továbbiakban: OSZTV).
A verseny megszervezésével és lebonyolításával az EMMI szakmai felügyelete mellett az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság (továbbiakban: ÁEEK EFF) Szakképzés Fejlesztési Főosztályát bízta meg.

Az országos versenyen 123 fő versenyző indult. A verseny elődöntőjében egy írásbeli vizsgatevékenységhez hasonló megmérettetésen mérték össze tudásukat a jelentkezők. A döntőbe már csak az a tíz tanuló jutott be, akik a legmagasabb pontszámot érték el az elődöntőn.

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma jelentkezői közül TÓTH LAJOS 1/15.c. esti ápoló szakos tanuló került a döntőbe, aki a Jósa András Oktatókórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán dolgozik gyakorló ápoló munkakörben.

Az OSZTV döntőjére 2019. április 4-én került sor a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház Klinikai Demonstrációs Egységében.
A záróforduló keretein belül a versenyzőknek a szakképesítés-ráépülésre vonatkozó tanügyi dokumentumok jogszabályi előírásainak megfelelő komplex versenyfeladatot kellett teljesíteniük, mely szóbeli és gyakorlati versenyrészekből tevődött össze.
A versenyfeladatok megoldására 45 perc állt rendelkezésükre, melyet öttagú versenybizottság értékelt az egész napos megmérettetésen.

A versenybizottság a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Oktatási, továbbképzési és tudományos bizottsága, a Magyar Ápolási Igazgatók Egyesülete, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az ÁEEK EFF valamint a Honvéd Kórház képviselőiből állt.

Óriási büszkeség, hogy iskolánk tanulója Tóth Lajos összesített eredményei alapján országos 7. helyen végzett ezen a rangos versenyen.
Felkészítő tanára: Illés Ilona tanárnő.
A szakmai sikerhez természetesen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház szakterületei is hozzájárultak.