Alapellátási Konferencia

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Sz-Sz-B Megye Területi Szervezete és az Alapellátás Helyi Szervezete az idén rendezte meg a IX. Alapellátási Konferenciáját Nyíregyházán. Előadóként Kósa Andrea és Kósa Zsófia 11.b osztályos tanulók képviselték iskolánkat, akik a Zay Pályázaton a szakgimnáziumi tanulóknak kiírt kategóriában I. helyezést értek el.
Az eseményre 2018. november 20-án került sor a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Onkológiai Tömbjének előadótermében. A konferencián az alapellátásban tevékenykedő szakdolgozók vettek részt.
A rangos esemény programjai között összesen hat előadás szerepelt. Igen nagy megtiszteltetés, hogy a megye vezető egészségügyi szakemberei között mutathatták be prezentációjukat tanulóink.
A sóterápia, mint természetes gyógymód címmel a só sokszínűségére és sokoldalú felhasználására valamint a légzőrendszeri betegségekben alkalmazható gyógyító hatására hívták fel a figyelmet a szerzők.
Andrea és Zsófia életében ez az előadás volt az első megmérettetés ilyen nagy nyilvánosság előtt. A sikeres előadásukat és a színvonalas pályamunkát mi sem igazolja jobban, mint az, hogy a rendezvény végén a Nővér c. szakfolyóirat főszerkesztője felkérte őket a pályamű publikálására. Az erre vonatkozó hivatalos írásos felkérés is megérkezett a Főszerkesztő Asszonytól, és a tervek szerint jövő tavasszal meg is jelenhet a szaklapban a tanulóink által összeállított és bemutatott kutatómunka.
A tanulók felkészítését Illés Ilona tanárnő végzi.