Hebe országos német nyelvi verseny

Ahogy már jó szokásává vált a Zay-s diákoknak, 3. éve ebben a tanévben is részt vett két tanítványunk a Hebe Kft. által meghirdetett országos német levelező versenyeken.
Baksa Viktória, 11.b osztályos tanuló vállalta az 5 fordulós „Spiel und gewinn!” megmérettetést, amelyen 3 fős csapatok és 164 egyéni versenyző, 6 korosztályban indult 2017. októberében. A fiatalok minden hónapban egy-egy feladatlapot kaptak. A megoldásokra kb. 30 nap állt rendelkezésre. Határidőre kellett vissza küldeni a már megoldott lapot a Kft-hez, ahol német szakos tanárok javították ki a diákok munkáját és értékelték azt. Az egyéni versenyzők maximálisan elérhető pontszáma fordulónként 50 volt, ami 250 pontot jelenti a verseny végén. Így nagy teljesítménynek számít a Viktória által elért 246,5 összpontszám. Ezzel első helyezett lett a „Junior 2” korosztályban.
Dankó Dominika, 9.a osztályos diákunk hasonló szervezésű, 3 fordulós Hebe versenyen vett részt. Ő februártól kezdve foglalkozott intenzíven a feladatokkal. Dominika is nagyon precízen dolgozott. Az elérhető 150 pontból 140-et ért el és így harmadik lett a saját korcsoportjában.
Gratulálunk a két lánynak, és felkészítő tanáruknak, Sehtanova Luiza tanárnőnek! Jó pihenést kívánunk nekik a nyári szünetben és bízunk benne, hogy a jövő tanévben több Zay-s tanuló, felbátorodva a társai sikereitől részt vesznek ezeken és hasonló idegen nyelvi versenyeken.